Lijmpoging

To: info@bison.nl

Geachte Bison Informatie Centrum,
op de website zie ik dat jullie een lange Kerstvakantie tegemoet zien, waar iedereen natuurlijk welverdiend naar uit kijkt. Ik helaas niet, ik zal het dit jaar zonder familie moeten doorbrengen, daar ik mijn gezicht voorlopig niet durft te laten zien.
Het zit namelijk zo: Iets minder dan een jaar geleden deed ik mijn zus een Bison Doe Kado Doos kado. Daar zij in een huis woont met nogal wat mankementen, kon ze dat vast wel gebruiken. En ja hoor, binnen no-time was hier en daar van alles gefixed. Samen hebben we vaak gediscussieerd welke lijm of pasta het beste was voor welke applicatie. Van de hele serie werd van alles aangeschaft. Alle plus- en minpunten, de handleidingen, noem maar op, we kenden het uit onze hoofd. Onze kennis reikt zelfs tot jullie schijnbaar magisch kneedbaar staal. Zonder schaamte durf ik te zeggen dat we samen richting status Bison Pro gingen.
Na een tijdje is mijn relatie met mijn zus zeer bekoeld, zonder een echte reden. Dacht ik. Tot ik deze week een paar haakjes in de badkamer wilde ophangen en tot mijn schrik zag dat ik geen lijm meer in huis had. Als een speer snelde ik naar mijn zus, even de contactlijm lenen (ik neem aan dat u het met me eens bent dat dit de beste oplossing is voor een plastic haakje op een gladde tegel). Wat ze me in mijn handen drukte (om vervolgens de deur met een knal dicht te gooien) was de kado doos ! Eerst snapte ik het niet helemaal, maar nader onderzoek wees uit dat de dop een zwakke punt is voor jullie gehele serie tubes ! Je draait de dop na gebruik er weer op en je draait zonder weten helemaal de dop kapot. En ik zal het nooit recht in haar gezicht durven te zeggen, maar mijn zus zou ik typeren als fragiel. Ik kan u verzekeren dat er geen overmatig kracht is gebruikt bij het dichtdraaien. Gevolg is natuurlijk een onbruikbaar tube lijm, het droogt namelijk zeer snel uit.
Valse beschuldigingen vlogen heen en weer, dat ik de doos 2de-hands had opgekocht. Dat ik bij een knaken-winkel namaak producten had gekocht. Maar zoals u op de fotos ziet, zelfs een elders aangekochte losse tube bleek dezelfde zwakheid te bezitten.
Na verder rondvraag bij mijn familie ben ik erachter gekomen dat deze fiasco zelfs een naam heeft gekregen, de Doppen-Affaire. Tevens is mijn zus in haar vervangingsdrift bezig haar huis te vullen met merken als Pattex, Tesa en 3M (ja, deze merken doen zowel u als mij huiveren, maar ik moet haar in dit geval wel gelijk geven).
Mijn vraag is dan ook of u hierin iets voor mij kunt betekenen (misschien net voor de kerst, al is het maar een officiele mededeling dat u ondertussen de doppen heeft vervangen met een sterkere exemplaren), alvorens ik een lijmpoging waag met mijn zus (ironische bewoording, maar ik moet u zeggen dat ik hierbij wel een traan over mijn wang laat gaan). Het herstellen van zowel mijn relatie met mijn zus en hieraan gekoppeld het vertrouwen in jullie merk/producten zal wel langer duren, maar ik hoop toch dat u mij in de goede richting wilt helpen.

Mvg, KaNam.

Bison

Bison

Geachte heer Ung,

Het spijt ons te vernemen dat u problemen heeft moeten ondervinden met onze producten, wij kunnen u als volgt informeren.

Zoals gebruikelijk nemen wij opmerkingen van onze gebruikers zeer serieus, uw opmerking zullen wij dan ook verder intern behandelen.

Tevens willen wij u danken voor het feit dat u de moeite heeft willen nemen ons in kennis te stellen van uw ervaringen met onze producten, waardoor wij in staat zijn de ontwikkelingen in de markt te volgen en om zodoende de kwaliteit van onze producten te optimaliseren.

Terugkomend op uw probleem het scheuren van de doppen of zoals u aangeeft de doppen-affaire kunnen wij u melden dat dit te wijten valt aan ouderdom van de verpakking.
De verpakkingen welke Bison hanteert voor zijn producten zijn uit kwalitatief hoogwaardige materialen vervaardigd. Het kunststof welke Bison gebruikt betreft Polyethyleen en is 1 van de duurdere en slijtvastere materialen. Echter door een jarenlange inwerking van de in de lijm aanwezige oplosmiddelen op dit type kunststof dop resulteert uiteindelijk in het week worden van het materiaal met als uiteindelijk resultaat het scheuren van de dop door de opgelopen spanning. Dit is helaas niet te voorkomen.

Aan de hand van de door u opgestuurde foto van de Bison Doe Kado Doos kunnen wij u melden dat dit een verpakking is die wij al jaren niet meer voeren. Wij vermoeden dat deze verpakking inmiddels een jaar of 5 a 6 oud is en dan ook al geruime tijd over de houdbaarheid heen van de producten die in de verpakking zitten.
Alle producten in die Bison Doe Kado Doos hebben een minimale houdbaarheid van 2 jaar.

Wij vragen u of u bereid bent de bewuste producten naar ons op te sturen zodat wij kunnen achterhalen hoe oud deze producten daadwerkelijk zijn. U kunt het geheel kosteloos versturen naar onderstaand adres:

Na ontvangst zullen wij de betreffende producten onderzoeken en daar bij u op terugkomen, tevens zullen wij u dan een nieuwe en verse Bison Doe Kado Doos toesturen.

Wij vertrouwen er op u voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,

Bison International

2 Responses to “Lijmpoging”

 1. Geert Says:

  KaNam, don’t believe them.
  Dat zijn k*dt smoesjes van Bison I n t e r n a t i o n a l ( ha Ha )
  Al in de jaren 60 had men problemen, en ik kan het weten, was er zelf bij!
  Google maar even onder Lijmen Jan Lijmen Jan Lijmen met z’n allen. 😕

 2. Medewerker Bison Says:

  Geachte heer KaNam,

  Bij toeval stuitten wij op uw weblog waar wij, zo te zien niet als enige, een klacht toebedeeld krijgen.

  Bison International is een bedrijf welk uiterst serieus met klachten omgaat om de Bison producten zo optimaal, als mogelijk is, op de markt te brengen. Elke input, zowel negatief als positief grijpen wij aan om onze producten, wanneer nodig, te optimaliseren. Dit alles om de tevredenheid van onze klanten te verhogen.

  Helaas neemt u ons niet serieus en misbruikt u onze goede naam. Wij hebben geen reactie ontvangen van u naar aanleiding van onze reactie. Tevens hebben wij de bewuste producten niet ontvangen laat staan onderzoeken.

  Daarnaast vinden wij het jammer dat u alleen maar stoten uitdeelt en niet open staat voor discussie. Jammer dat wij niet hebben mogen aantonen dat het hier om oude producten gaat en jammer dat wij u niet van een nieuwe Bison Doe Kado Doos hebben mogen voorzien. Dat is tenslotte onze service, dat is Bison!

  Wij hopen dat u in de toekomst, wanneer u weer willekeurig iemand aanvalt, daadwerkelijk leert communiceren en het niet bij eenrichtingsverkeer blijft.

  Met vriendelijke groet,

  Medewerker Bison (degene die u geantwoord heeft op uw klacht).

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in D:\Abyss Web Server\htdocs\wp-content\themes\green\comments.php on line 74

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.