Sweet confusion

Submitted through AH Klantenservice (http://www.ah.nl/klantenservice/veelgesteldevragen/albertheijn/article.jsp?trg=klantenservice/veelgesteldevragen/albertheijn/article.contactoverah.ah20)

Bij het kiezen van suiker (voor de koffie en thee, etc) ben ik deze keer op een keuzeprobleem gestuit. Dit komt omdat ik in plaats van mijn standaard willekeurig grijpen naar klontjes of zakjes met suiker, deze keer eens het hele assortiment nauwkeurig heb onderzocht. Zo viel mijn oog op een groene AH verpakking met de opschrijft Biologisch suiker (750 gram). Tot zover zeer aantrekkelijk om te proberen. Helaas is het onderschrift “Half-wit” wat mij in de verwarring brengt. Normaal kijk ik dan naar de inhoud dan wel ingredienten, maar bij deze verpakking ontbreekt deze in het geheel.
Nu is het dus gokken of het hier gaat om positieve discriminatie (suikers gewonnen uit riet dan wel biet), maar zelfs dan kan ik me de inhoud niet voorstellen. Is elk kristal voor de helft (horizontaal dan wel diagonaal) bruin en wit ? Is het lichtbruin ? Is de rest aanvulling van dat chemisch nep-suiker (aspartaam, sorbitol, iets wat een echte man dient te vermijden, laat dat spul maar aan de vrouwen over)?
Al zeg ik het zelf, ik ben een gedegen Googler, maar ik kan hier echt niets over terugvinden, dus ontvang ik graag opheldering in deze zaak.

Geachte heer,

Naar aanleiding van uw vraag over AH Biologisch Rietsuiker kunnen wij u het
volgende laten weten. Het gaat hier om 100% rietsuiker. Gewone witte
kristalsuiker, zowel riet als biet, is zo wit omdat de suikerkristallen
gebleekt worden met sulfiet. Deze AH biologische rietsuiker is niet
gebleekt, daarom is de suiker niet helemaal wit van kleur en staat er op de
verpakking halfwit. De term ‘halfwit’ kan inderdaad verwarrend zijn, onze
excuses hiervoor.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Albert Heijn Klantenservice

As you can see in the comment, mr. Geert had it correct again, what a know-it-all.

One Response to “Sweet confusion”

 1. Geert Says:

  Sweettooth informs:

  Half wit is biologische rietsuiker die wel geraffineerd is maar

  niet zo wit als geraffineerde bietsuiker. 🙄

  BTW more interesting sugar info:

  http://users.pandora.be/antroposofie/diabasis/b22suiker.htm

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.